AMSTERDAM - Het zou een groot succesverhaal worden, de komst van de Tata Nano. Maar dat werd het niet; de 'goedkoopste auto ter wereld' flopte genadeloos in thuisland India.

Tata heeft echter plannen om het opnieuw te gaan proberen met de Nano. En deze keer ook in de VS en Europa.

Eigenaar Ratan Tata heeft aangegeven een luxere versie van de Nano binnen drie jaar in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

"We zijn de Nano opnieuw aan het ontwerpen voor de VS en Europa", aldus Tata, die het kleine karretje wil voorzien van meer luxe zoals stuurbekrachtiging en traction control. Ook krijgt-ie een grotere motor. De miljardair heeft gezegd de prijs van de auto onder de 10.000 dollar te willen houden. 

Netwerk

Hoe Tata de nieuwe Nano aan de man denkt te brengen, is nog niet duidelijk. De CEO van Jaguar en Land Rover (onderdeel van Tata) in Noord Amerika gaf aan dat er geen plannen zijn om het netwerk van de twee luxemerken te gebruiken voor de verkoop van Nano's.

De Nano kwam in 2009 op de Indiase markt voor een bedrag van 2.500 dollar. Het zou daarmee een populair alternatief moeten worden voor scooters en bromfietsen.

Het vooraf voorspelde succes van de Nano bleek echter vies tegen te vallen. De auto zou ook in Europa op de markt komen maar zo ver is het toto nu toe nooit gekomen, op een enkel exemplaar na.

Bekijk foto's van de Tata Nano in groot formaat