AMSTERDAM - Een auto als de Cayenne kan natuurlijk nooit genoeg vermogen hebben en dus komt Porsche met de overtreffende trap op de proppen: de Cayenne Turbo S.

De Cayenne Turbo S heeft een V8 biturbomotor onder de kap met een vermogen van 550 pk. Het maximumkoppel is 750 Nm. De Cayenne Turbo, momenteel nog de snelste versie van de SUV, schopt het tot 500 pk en 700 Nm.

De Turbo S sprint in 4,5 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is 283 km/h. Keerzijde van de medaille is het verbruik: 11,5 l/100 km. Deze waarde is overigens gelijk aan die bij de 'gewone' Cayenne Turbo.

Verbetering

Porsche voorziet de Turbo S van Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Dynamic Chassis Control. Daarnaast verbeteren Porsche Torque Vectoring Plus (PTV) de rijeigenschappen.

Ook standaard op de nieuwe Porsche Cayenne Turbo S is het Sport Chrono Pakket, dat onder meer een stopwatch met een analoge en digitale weergave in het midden van het dashboard omvat.

21-inchwielen van de serie ‘911 Turbo II’ zijn exclusief voor de Cayenne Turbo S met zwarte details uitgevoerd. Bovendien prijkt op de naafdop ervan het Porsche embleem in kleur. Verder zijn de buitenspiegels en de luchtinlaten vóór voorzien van glimmend zwarte accenten, waarmee de Cayenne Turbo S zich duidelijk onderscheidt van de overige uitvoeringen.

Kleurstelling

Voor het interieur van de Cayenne Turbo S zijn nieuwe, exclusieve twotone kleurstellingen (zwart/Carrerarood en zwart/Luxorbeige) voorhanden. Hierbij worden de siernaden in een contrasterende kleur (Carrerarood of Luxorbeige) uitgevoerd. Het koolstofvezel interieurpakket sluit hier op aan.

De nieuweling staat vanaf januari bij de Porsche-dealers. De Nederlandse vanafprijs is 200.800 euro.

Bekijk foto's van de Porsche Cayenne in groot formaat