AMSTERDAM - Volkswagen stopt met het nieuw leveren van de Scirocco in ons land. De importeur heeft deze maatregel genomen door de tegenvallende verkoopcijfers.

Het nieuws kwam naar boven door vwforum.nl, dat beslag had weten te leggen op een brief van de importeur aan de dealers waarin het nieuws werd gemeld.

In de brief worden de prijsstelling van de Scirocco en het feit dat de auto door veel wagenparkbeheerders wordt geweigerd als redenen voor het besluit aangevoerd.

Een woordvoerder van de importeur bevestigt het nieuws: "Het klopt dat de Scirocco vanaf 31 oktober 2012 niet meer nieuw bij ons te bestellen is. We hebben nog wel een voorraad van enkele tientallen Scirocco’s staan waarmee we de geïnteresseerden de komende periode kunnen bedienen."

Pon houdt de deur nog wel op een kier voor de auto: "Deze situatie blijft zo tot Volkswagen eind volgend jaar de gefacelifte Scirocco presenteert. Dan gaan we kijken of de facelift het marktpotentieel van de coupé verbetert en we de Scirocco toch weer gewoon in de prijslijst opnemen."