Nieuw leven voor ATS

AMSTERDAM - Exotische merken als Gumpert en Lola slaan de laatste maanden bij bosjes tegen de vlakte.

De economie was ze niet gunstig gezind. Ondanks dat de een na het andere automerk failliet verklaard wordt, wordt een aantal merken van vroeger nieuw leven ingeblazen.

Denk aan De Tomaso of Marcos. Aan dat rijtje kan nu ook het Italiaanse ATS worden toegevoegd.

Automobili Turismo e Sport (ATS) zal misschien niet iedereen bekend in de oren klinken. Het is een sportwagenfabrikant uit Italië, opgericht door een stel technici die al snel bij Ferrari weggingen.

Brand

De ATS 2500 GT rolde in 1963 van de band (uit de schuur) en was een van de eerste sportwagens voor de openbare weg met een middenmotor. Een iets te grote obsessie voor de F1-racerij deed het merk uiteindelijk de das om, er werd teveel geld in de racerij en te weinig in de ontwikkeling van nieuwe modellen gestoken.

Nu ademt het Italiaanse merk weer. Het is uiteindelijk maar de vraag of er ooit daadwerkelijk een auto zijn banden op het asfalt zal zetten, maar het idee is er in ieder geval.

ATS gebruikt opnieuw de naam 2500 GT voor zijn nieuwe sportwagen. Voorlopig moeten we het met deze renders doen en een klein beetje informatie over wat er onder de kap/achter de voorstoelen ligt. ATS zegt een tot 500 pk opgefokte boxermotor van Subaru te hebben 'ingehuurd' om hun nieuwe bolide voort te stuwen.

Wat er van allemaal van terrecht komt valt nog te bezien, wij hopen in ieder geval meer te horen over het wedergeboren ATS.

Bekijk foto's van de ATS 2500 GT in groot formaat

Lees meer over:
ATS
Tip de redactie