Ariel Atom 3.5 lijkt extreme go-kart

AMSTERDAM - Veel puristischer dan in een Ariel Atom 3 kan je eigenlijk niet over het asfalt stuiteren.

Tot voor kort, want de Britse sportwagenbouwer heeft hun extreme go-kart een upgrade gegeven.

De GO-Kart achtige creaties van Ariel zijn niet voor iedereen weggelegd. Het veercomfort is nul, datzelfde geldt ook voor de uitrusting. Een dak ontbreekt en ook moet je het zonder plaatwerk doen en twee plexiglazen schermpjes doen dienst als voorruit..

Uiterlijk

Dat was bij de vorige Atoms natuurlijk niet anders. De verschillen tussen de 3.5 en de 3 zijn op uiterlijk gebied dan ook ver te zoeken. Kan ook haast niet anders, zoveel onderdelen zijn er ook niet aan te passen.

De Ariel Atom 3.5 krijgt LED-richtingaanwijzers en een andere 'motorkap', en daar is als het op uiterlijke wijzigingen aan komt betreft eigenlijk alles wel mee gezegd. Interessanter is natuurlijk het technische aspect van de Spartaanse straatracer.

Welnu: het chassis is stijver gemaakt en er moet (nog) minder sprake zijn van een torderende 'koets'. Nieuwe motorsteunen en nog straffere schokdempers moeten de al spijkerharde Atom nog harder de hoek om laten gaan.

Supercharger

Onder de kap ligt nogsteeds de heerlijk hoogtoerige 2,0-liter iVTEC motor die we kennen uit de Honda Civic Type-R. Deze schopt het in de Atom tot zo'n 245 pk. Nog leuker is de Ariel Atom met supercharger, die er met 315 pk tien paarden op vooruit gaat ten opzichte van de Atom 3.0.

Het instrumentenpaneel krijgt een nieuw LCD-display waar alle noodzakelijke informatie op weergegeven wordt. Nu geeft deze ook informatie over de huidige rondetijden en zelfs de huidige G-krachten die je als getergde bestuurder moet ondergaan.

Bekijk foto's van de Ariel Atom in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie