Vierzits Aventador op komst

AMSTERDAM - Wie denkt aan een Lamborghini met wat ruimte op de achterbank denkt al snel aan de Espada uit de jaren 70 of aan de vierdeurs Estoque-concept van een paar jaar geleden.

De komst van de Estoque blijft onzeker, wel komt er binnenkort een Aventador 'met ruimte voor vier' uit de stallen van Lamborghini.

In 2008 konden we de Estoque-concept voor het eerst bewonderen op de Autosalon van Parijs. We zijn nu vier jaar verder, en over daadwerkelijke productieplannen is nog niets bekend.

Het project werd in de ijskast gezet, wachtend op een geschikt platform om op gebouwd te worden. Bovendien zei Lambo-CEO Stephan Winkelmann dit jaar nog meer levensvatbaarheid te zien in een grote SUV of crossover, een model dat later naar buiten trad als de Urus.

Ruimer

Om toch enigszins de strijd aan te gaan met 'ruimere' exoten als de Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera komt Lamborghini binnenkort met de Aventador GT op de proppen.

Dat hadden we niet verwacht. Normaal gesproken is de levensloop van een Lamborghini-model van tevoren redelijk uit te stippelen. Eerst komt de coupévariant (Aventador), na één à twee jaar gevolgd door een dakloze variant (Aventador Roadster, waarschijnlijk te zien in Genève). Weer even later verschijnt een SuperVeloce (SV) versie ten tonele.

Ergens tussendoor krijgt de 'reguliere' coupé ook nog eventjes een technische upgrade. De komst van een vierdeurs Aventador lag niet in de lijn der verwachting.

Genève

Volgens de geruchten zal in maart 2013 niet alleen de Aventador Roadster (foto 2 t/m 5), maar ook een vierdeurs Aventador zijn opwachting maken op de Autosalon van Genève.

Het beest van Lamborghini krijgt een langere wielbasis om plaats te maken voor twee kleine 'stoelen'. Dit alles zal zich verhullen achter twee suicide doors, zoals de Mazda RX-8 die bijvoorbeeld had. Het scherpe, agressieve lijnenspel van de Aventador zou eveneens iets worden afgezwakt.

Hoewel het voorlopig (hardnekkige) geruchten blijven, klinkt het als een logische stap voor Lamborghini om ook een klein voetje aan de grond van vierdeurs sportwagenland te proberen krijgen.

Bekijk foto's van de Lamborghini Aventador in groot formaat

Tip de redactie