Range Rover Evoque is vrouwenauto 2012

AMSTERDAM - De Evoque, de compacte SUV van Range Rover, heeft een wat lastig imago. Zijn stoere uitstraling werd iets ingeperkt door de Evoque zo nu en dan als vrouwenauto in de schijnwerpers te zetten. Nu wint de Evoque de titel 'Vrouwenauto van het Jaar 2012'.

Women's World Car of the Year 2012 heet de titel die de Evoque nu mee mag dragen. Een jury van 12 vrouwelijke autojournalisten, afkomstig uit allerlei landen, hebben de Evoque de eretitel meegegeven.

De tweede en derde podiumplekken gaan respectievelijk naar de BMW 3-Serie en de Audi Q3. 

Er zijn vier categoriën beoordeeld op nog onbekende criteria. Binnen de familieauto's behaalt de BMW 3-Serie de eerste plaats. De Audi Q3 komt op twee en de Ford Focus staat op de laagste trede van het ereschavot.

Binnen de  luxueuze classe' wist de Evoque de eerste plek op te vullen. Jaguar's XJ op twee, gevolgd door de Audi A6 op plaats drie.

Ook de sportievelingen ontkwamen niet aan een keuring. De Porsche 911 is volgens de juryleden het meest aantrekkelijk voor vrouwen, gevolgd door de Jaguar XKR en de Mercedes-Benz SLK.

Aan de andere kant van het spectrum staan de 'Economy Class'. Hier loopt de Honda Civic voorop als het op vrouwelijkheid aankomt, op de voet gevolgd door de Volkswagen Up en de Ford Fiesta.

Lees meer over:
Tip de redactie