AMSTERDAM - Waar zowel Porsche als Ferrari hun komende hypercars uitrusten met hybride-techniek, blijft Lamborghini voorlopig octaanverslaafde monsters produceren. 

Wel richt de Italiaanse sportwagenbouwer zich op het verminderen van CO2-uitstoot. 

Lamborghini-goeroe Stephan Winkelmann heeft in Parijs verkondigd dat er in de nabije toekomst geen hybride-Lambo op komst is. De systemen zouden voorlopig te zwaar zijn en zelfs niet in te passen zijn in de huidige modellenreeks.

Dat wil niet zeggen dat Lamborghini de schadelijke uitstoot van zijn supercars irrelevant vindt. Vóór 2015 moet de gemiddelde CO2-uitstoot van het Lambo-gamma namelijk met 35% zijn teruggebracht.

Aventador

De Aventador voor modeljaar 2013 wordt al uitgerust met een start/stop-systeem en krijgt cilinderuitschakeling. Samen zorgen deze twee systemen voor een CO2-reductie van 7%.

Verder zullen toekomstige Lamborghini's meer en meer gebruik maken van koolstofvezel onderdelen, die het gewicht drastisch kunnen terugdringen. We herinneren ons met een brede grijns de Sesto Elemento concept. 

Aartsrivaal Ferrari werkt momenteel wel aan een hybride-supercar. De opvolger van de Enzo krijgt naar verluidt een beestachtige hybride-aandrijflijn.

Bekijk 8 foto's in groot formaat