AMSTERDAM - Met de nieuwe Golf wil Volkswagen de wereld veroveren. Om de Verenigde Staten massaal aan de Golf te krijgen wordt een VW-fabriek in Mexico eventueel omgetoverd tot Golf-fabriek.

De zaak is nog niet helemaal rond, maar volgens Volkswagen CEO Martin Winterkorn wordt de beslissing nog dit jaar genomen.

Tot nu toe rolt de C-segmenter van Volkswagen alleen in het Duitse Wolfsburg en Zwickau van de band.

Even werd gedacht aan de Volkswagenfabriek in Chattanooga in Tennessee, als extra geboortegrond voor de Golf. Hier rolt de Amerikaanse uitvoering van de Passat namelijk van de band. Hier blijkt de capaciteit echter niet groot genoeg. "Hooguit voor een toekomstige grotere SUV", aldus Winterkorn.

Rabbit

Puebla-Mexico dus, als mogelijk nieuwe fabriek voor de Golf. Een leuk detail is dat de Golf daadwerkelijk als Golf op de markt wordt gebracht, en niet zoals voorheen wordt omgedoopt tot Rabbit.

Met de Golf hoopt Volkswagen meer voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Niet alleen de Mexicanen krijgen een Golf-fabriek, ook in China wordt er binnenkort eentje uit de grond gestampt.

Hoewel wij er hier weinig van meekrijgen, is de Chinese automarkt voor veel automerken ontzettend belangrijk. De groeiende economie jaagt mensen massaal naar de showrooms.

Bekijk foto's van de Volkswagen Golf in groot formaat