AMSTERDAM - De legendarische Audi Quattro zal in coupévorm het daglicht voorlopig niet zien. De Quattro Concept die we twee jaar geleden in Parijs zagen, komt er dus niet.

Audi plakt de iconische naam waarschijnlijk op een crossover. De autonieuwssite Carmagazine weet te melden dat de plannen voor een Quattro Coupé van tafel zijn geveegd.

Slecht nieuws voor de liefhebbers van de oude Quattro, die zeer succesvol was in de rallysport.

Volgens de geruchten kunnen we rekenen op een crossover in de stijl van de Range Rover Evoque, een model dat goede verkoopcijfers weet te scoren. De mythische Quattro krijgt dus geen passende opvolger. De reden? Volgens Ingolstadt is de markt voor een echte sportcoupé te klein om de Quattro rendabel te maken.

Crossovers doen het daarentegen bijzonder goed. De Qashqai van Nissan is samen met de Juke een regelrechte verkoopknaller gebleken. Ook de Q-serie van Audi zelf doet het helemaal niet verkeerd. In dat opzicht is het niet meer dan logisch dat Audi zijn pijlen op een dikke crossover in de stijl van de Range Rover Evoque richt.

Of het daaraan verbinden van de naam Quattro verstandig is, is een tweede. Naar verluid vormt de Crosslane Concept die we onlangs in Parijs zagen de basis voor de nieuwe 'Q-Coupé'.

Bekijk foto's van de Audi Quattro in groot formaat