AMSTERDAM - Terwijl zon bij ons heeft plaatsgemaakt voor druilerigheid, wakkert Volkswagen het betere road trip-gevoel aan met de onthulling van de New Beetle Cabriolet.

Je krijgt spontaan zin om het vliegtuig in te stappen en af te reizen naar California bij het zien van de foto’s van de nieuwe New Beetle Cabriolet. Dakkie naar beneden en road trippen maar! Tot op heden kenden we de auto alleen als schaalmodelletje maar nu hebben we meer informatie over de dakloze Kever.

Het belangrijkste is de elektrisch bediende softtop; in tien seconden – da’s best vlot - kun je ‘m tot een snelheid van 30 mph (48 km/h) laten openen en sluiten. Een hoesje om de kap netjes af te dekken wordt standaard meegeleverd.

De Beetle Cabrio biedt plaats aan vier personen en een beetje (225 liter) bagage. Ben je met z’n tweetjes, kun je de achterbank in twee delen neerklappen voor extra opbergruimte. Mocht het mis gaan, biedt het ‘Active rollover protection system’ – twee rolbeugels die automatisch omhoog komen – bescherming.

Motor

Het motorengamma bestaat uit een 1.2 TSI van 105 pk, een Bluemotion-versie van deze motor, een 1.4 TSI van 160 pk en een 2.0 TSI van 200 pk. Diesels zijn er in de vorm van een 1.6 TDI van 105 pk (ook als Bluemotion leverbaar) en een 2.0 TDI van 140 pk. Een handgeschakelde zesbak is standaard, een zestraps-DSG optioneel.

De New Beetle Cabriolet maakt – hoe toepasselijk – z’n debuut op de Los Angeles Auto Show die 30 november z’n deuren opent. In maart 2013 staat-ie bij ons in de showroom.

Bekijk foto's van de Volkswagen New Beetle in groot formaat