AMSTERDAM - Land Rover overweegt een model uit te brengen in de klasse onder de Freelander. Zo hoopt het merk een graantje mee te kunnen pikken van de groeiende markt voor deze auto´s.

Voorlopig bestaat de baby-Land Rover alleen nog maar in de computer. Er staat nog niets vast over het mogelijke nieuwe model. De auto op de computertekeningen heeft de naam Land Raver meegekregen. Hij zou vallen in de klasse van de Suzuki Vitara en de Hyundai Tucson, die binnenkort wordt geïntroduceerd.


De baby-Land Rover bestaat nu alleen nog maar in de computer

Voordat de plannen voor de kleine Land Rover concreter worden, rondt Land Rover eerst de ontwikkeling af van nieuwe modellen voor het bestaande gamma. In AutoExpress verklaart Andrew Taylor, managing director bij Land Rover: "Het zou een logische stap zijn om een kleiner model uit te brengen. We hebben een gevestigde naam op de 4x4-markt. Een Land Rover in deze klasse zou onmiddellijk opvallen."

Land Rover zal eerst met een studiemodel komen, zodat het publiek wordt voorbereid op het nieuwe kleine model. "Met de Range Stormer hebben we onlangs voor het eerst een studiemodel laten zien. Dat is ons goed bevallen. De volgende keer volgen we weer die strategie."