AMSTERDAM - De Volvo V60 Plug-in Hybrid is al uitverkocht voordat hij in de showrooms arriveert.

Dat was al bekend, maar er is nieuws voor wie geïnteresseerd is in de 0 procent bijtellings-stationwagon: er komt in de loop van volgend jaar een tweede oplage van 5.000 stuks.

Natuurlijk zijn die niet allemaal voor Nederland bedoeld, al valt de auto hier wel ontzettend goed in de smaak wegens het fiscale voordeel. Want met zijn CO2-uitstoot van 48 gram per kilometer komt hij hier in aanmerking voor 0 procent bijtelling.

En dan is een auto bij voorbaat al populair. Al vroeg werd hij in Nederland aangekondigd. Volvo komt met de tweede serie van de V60 Plug-in Hybrid als modeljaar 2014 alweer is ingegaan. Gerekend wordt op half 2013.

De accu’s van de diesel plug-inhybride zijn via de stekker op te laden en dan komt de V60 50 kilometer ver puur op elektrische kracht. De bestuurder moet dan wel zorgen dat de Pure-modus is ingeschakeld.

De V60 Plug-in Hybrid heeft een 215 pk D5-diesel onder de kap. Wanneer hij in de Power-modus staat opereert hij samen met de elektromotor op volle kracht. De totale trekkracht bedraagt dan 640 Nm. En dan kan de auto in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/h. Daartussen zit ook nog een Hybrid-modus.

Hoe de V60 Plug-in Hybrid rijdt lees je hier.

Bekijk foto's van de Volvo V60 in groot formaat