AMSTERDAM - De Volkswagen Transporter is gekroond tot Bestelauto van het Jaar 2013. Ook de Caddy Maxi en de Crafter eindigen in de top 10.

Naast de Zakenauto van het Jaar bestaat ook de Bestelauto van het Jaar. Dat is dit jaar de de Volkswagen Transporter.

Volgens de jury die de auto’s namens vakblad Automobiel Management tegen het licht heeft gehouden, onderscheidt de Transporter zich duidelijk van zijn belangrijkste concurrenten. “De afstand tussen de winnende bestelauto en zijn 34 deelnemende concurrenten is dit jaar relatief groot.

De Volkswagen Transporter valt op vanwege zijn gunstige kosten per kilometer, de producteigenschappen - de veiligheid, het comfort en het rijgedrag - en de prima uitstraling. Het is vanouds een zeer populaire bestelauto.”

Lovend

Verder spreekt de jury lovende woorden over het BlueMotion-programma waarmee ‘Volkswagen een uitstekende manier gevonden heeft om de Transporter een lagere uitstoot te geven.’ Ook de ruime keuze in het gamma wordt genoemd als ‘één van de sterke punten van de Transporter’.

VW doet sowieso goede zaken in bedrijfswagenland, want naast de Transporter staat het merk ook met de Caddy Maxi en Crafter in de top 10.

De Caddy Maxi behaalde de vierde plaats omdat hij ‘per kilometer de goedkoopste in de top tien is’. De Crafter besteeg plaats zeven vanwege zijn kwaliteit die volgens de jury bewezen is.

Bekijk foto's van de Volkswagen Transporter in groot formaat