AMSTERDAM - Hij mocht woensdagavond niet het podium op bij het grote VW-feest maar nu is de Volkswagen Golf GTI Concept officieel te zien op de Salon van Parijs.

Er komen twee versies: een gewone en een met Performance-pakket.

Het uiterlijk van de Volkswagen Golf GTI was eerder al bekend. Een rood biesje dat doorloopt in de koplampen, ruitjes in het interieur maakt de auto herkenbaar.

Fans willen blijkbaar niet anders. Als Ajax een keer van de 4-3-3-speelwijze afstapt zijn velen ook opeens in de war. Over verwarring gesproken, bij de onthulling van de GTI, zojuist  in Parijs, lieten actievoerders van Greenpeace een vlag zakken en ze gooiden ook rookbommen. 

2.0 TFSI

De nieuwe Volkswagen Golf GTI doet het weer met een 2.0 TFSI. Dit keer levert het blok 220 pk. Hij gaat van 0 naar 100 in 6,6 seconden, en knalt door tot 246 km/h. Kopers hebben waarschijnlijk weer de keus uit een handgeschakelde zesbak en een  DSG.

De GTI verbruikt gemiddeld 6,0 liter per 100 kilometer. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van rond de 140 gram per kilometer.

230 pk

Er komt ook een hardcore versie: met een pretpakket levert de 2.0 TFSI  230 pk en 350 Nm. Deze versie beschikt over een mechanisch sperdifferentieel en 17 inch remschijven, de 'gewone' GTI doet het met elektronische XDS-sperdifferentieel.

Van 0 naar gaat een tiende van een seconde rapper en hij haalt de grens van 250 km/h.

In maart staat de nieuwe Volkswagen Golf GTI bij de Nederlandse dealers.

Bekijk foto's van de Volkswagen Golf in groot formaat