AMSTERDAM - Volkswagen komt op de IAA bedrijfswagenbeurs in Frankfurt met nieuwe uitvoeringen van de Caddy, Transporter en Amarok.

Om te beginnen heeft het merk ook de sterkste TDI motor van de Transporter, de 180-pk uitvoering, uitgerust met de veelgebruikte Bluemotion Technologies. Daarmee zijn vanaf nu alle varianten van de 2.0 TDI uit te rusten met de brandstofbesparende maatregelen.

Ook op deze krachtigste versie wordt de brandstofbesparing bereikt door een start-stopsysteem, een regeneratief remsysteem en banden met een lage rolweerstand.

De Bluemotion-Technology verbruikt door die maatregelen per 100 kilometer 0,5 liter diesel minder dan de ‘normale’ 180 pk Transporter, waardoor het verbruik uitkomt op 7 liter per 100 km.

Uiterlijk

Het overige nieuws heeft vooral betrekking op het uiterlijk van de auto's. Voor wie zijn Transporter wat te saai vindt is er de Transporter Edition, die is uitgerust met 17- of 18-inchwielen, H7-koplampen, mistlampen, speciale stoelen en een met leer bekleed stuurwiel.

Het nieuws blijft niet beperkt tot de Transporter, want in Frankfurt staat ook de Amarok Canyon, een nog stoerdere versie van de pick-up. De Canyon is onder meer voorzien van extra lampen op het dak, een indrukwekkend buizenstelsel op de bak, iets gewijzigde bumpers en donkere achterlichten.

Edition 30

Van de Caddy een soortgelijke uitvoering in de vorm van de Cross Caddy die we vorige week lieten zien. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het kleinste ‘busje’ sluit Volkswagen het bedrijfswagen-feestje af met de introductie van de Edition 30-uitvoering van die auto.

Door middel van details als een speciale kleur en 17-inch wielen onderscheidt de compacte bedrijfsauto zich van zijn minder speciale soortgenoten.

Het geheel wordt kracht bijgezet door het monteren van de sterkste motor die ooit leverbaar is geweest in een Caddy:  de 170 pk sterke TDI.

Bekijk 8 foto's in groot formaat