AMSTERDAM - De Aston Martin Virage wordt vervangen door de Aston Martin DB9 '2.0'. Met een opgefrist uiterlijk en een nu 517 pk sterke V12 mag de Britse edelman de concurrentie weer te lijf gaan.

Aston Martin heeft wat uiterlijke kenmerken van de slecht verkopende Virage overgeheveld naar de nieuwe DB9. De achterkant is bijgeschaafd om de luchtstroom te bevorderen en de voorbumper heeft een agressievere lijn gekregen.

Verder zegt Aston Martin diverse lijnen toegevoegd te hebben om de auto een breder voorkomen te geven. Uiteraard staat naast de coupé ook een dakloze variant op de menukaart, welke de inmiddels iconische naam Volante draagt.

Vermogen

In de neus ligt een opgefriste V12 die 517 pk en een koppel van 620 Nm op de achterwielen kan loslaten. Via een Touchtronic 2 bak met zes verzetten vindt het vermogen zijn weg naar de weg.

Wanneer het gaspedaal enthousiast wordt ingetrapt staat de naald van de teller in 4,6 seconden op de 100 km/h. De wijzer blijft klimmen tot de 295 km/h bereikt is. Om al dit geweld weer tot stilstand te brengen monteert Aston Martin keramische remmen van Brembo achter de 20 inch lichtmetalen velgen.

Middels het Adaptive Damping System is het onderstel in te stellen in de standen Normal, Sport en het extremere Track, welke ongetwijfeld de nieren naar je nek doet lanceren.

We zien een interieur in de typische Aston Martin-stijl. Voor de verandering krijgt de DB9 nu standaard een achteruitrijdcamera mee.

De Aston Martin Virage is maar een kort leven gegund. Met de komst van de nieuwe DB9 wordt hij na een ruim jaar al naar de eeuwige (race-) jachtvelden gestuurd. Vanaf november kunnen we de nieuwe DB9 al bij de dealers verwachten.

Bekijk foto's van de Aston Martin DB9 in groot formaat