AMSTERDAM - Dat de Honda CR-Z niet de sportcoupé is waar autoland op gehoopt had, is bekend. Ook het gegeven dat de kleine coupé alleen als hybride te krijgen is, helpt daar niet bij. Honda-tuner Mugen denkt daar toch echt anders over.

Mugen monteert onder de kap van de spiritueel opvolger van de CR-X een supercharger, dat kan goed uitpakken bij een auto van rond de 1100 kg.

Mugen is van plan om 300 CR-Z'en te produceren, dus wie interesse heeft zal Mugen moeten blijven volgen.

De huidige CR-Z is al eens onder handen genomen door de tuners van Mugen. Dat resulteerde in een 200 pk sterke motor. Het ligt in de lijn der verwachting dat Mugens nieuwe creatie hier iets over heen zal gaan.

Het Japanse Mugen staat erom bekend om van Honda's net even wat betere versies te maken. Meer kracht, meer koppel, een dieet en wat uiterlijke aanpassingen laten Civics, Jazz' en zelfs Insights of CR-V's harder de bocht om gaan.

De nieuwe CR-Z van Mugen zal zijn debut op 27 september beleven. Honda neemt in ieder geval hun gefacelifte CR-Z mee naar de Autosalon van Parijs. Het zou kunnen dat zijn evenknie hier ook te bewonderen zal zijn.

Bekijk foto's van de Honda CR-Z in groot formaat