AMSTERDAM - Ondanks dat de Mitsubishi ASX pas twee jaar op de markt is, komt het merk nu toch al met een facelift.

Er veranderde natuurlijk niet heel erg veel, het is vooral een kwestie van bijpunten. De techniek werd echter ook niet ongemoeid gelaten.

Het front van de Mitsubishi ASX werd altijd gedomineerd door de jet fighter-grille, die ook bijvoorbeeld op de Lancer te vinden is.

Die stijl laat Mitsubishi nu echter los, de nieuwe Outlander heeft ‘m bijvoorbeeld niet meer, en ook de aanstaande Colt-opvolger Mirage heeft een bescheidener front. Om de nog relatief verse ASX niet uit de toon te laten vallen, wordt de voorzijde daarom voortaan wat bescheidener. Verder beperken de wijzigingen zich tot nieuwe bekledingsstoffen en een opgewaardeerd multimediasysteem.

En dan zegt Mitsubishi nog nieuwe chromen accenten op de voorste portieren te hebben geplaatst. Wil je dat kunnen zien, dan zul je de oude versie er echter naast moeten zetten.

Interessanter is dat de ingenieurs het nodig vonden om de onderhuidse techniek van de ASX aan te pakken. Aan de achterzijde is de multilink-ophanging nog eens tegen het licht gehouden en voorzien van een andere draagarm.

Volgens de Japanners knapt het weggedrag daarvan op, de cross-over wordt zowel stabieler als comfortabeler. Schokkend is de wijziging in ieder geval niet.

Nog altijd is de ASX een relatief comfortabel geveerde auto die netjes de bocht door kan, maar dynamiek zit er niet echt in het onderstel. Wil je echter een auto waar je dagelijks zonder uitspattingen mee van huis naar werk en weer terug kan, dan heb je aan de Mitsubishi een prima partner.

Bekijk foto's van de Mitsubishi ASX in groot formaat