AMSTERDAM - SsangYong heeft de Rexton voor de tweede keer aan een uitgebreide facelift onderworpen.

Met een nieuwe motor verpakt in een strakgetrokken neus moet de SUV er weer even tegen kunnen.

De Koreanen zijn zo trots op het nieuwe voorkomen van de auto dat ze hem voortaan als Rexton W de weg op te sturen, waarbij de W staat voor ‘work of art’. Zo ver willen we niet gaan, maar de auto kijkt wel weer fris uit zijn koplampen.

Door onder meer een andere grille lijkt de auto een stuk breder dan voorheen. Die indruk wordt versterkt door de spatbordranden, die de auto daadwerkelijk iets breder maken dan het huidige model.

Buitenspiegels

Verder valt aan de zijkant op dat de richtingaanwijzers zijn verhuisd naar de buitenspiegels. Aan de achterkant spotten we een nieuwe, in een V-vorm eindigende achterruit, en nieuw ingedeelde lampunits. Daarnaast is het interieur voorzien van wat nieuwe materialen en zijn er her en der wijzigingen in de uitrusting.

Tegelijk met de uiterlijke wijzigingen komt SsangYong met een nieuwe 2.0-liter dieselmotor, die 15 procent zuiniger en dus schoner is dan de oude 2.7. De motor levert 155 pk en 360 Nm. Ook de mogelijkheid tot het bestellen van een Rexton zonder vierwielaandrijving - een optie die er voorheen niet was - draagt bij aan een lager verbruik.

Bekijk foto's van de SsangYong Rexton in groot formaat