AMSTERDAM - Peugeot voegt een tweede elektrische auto aan het gamma toe. De iOn kenden we al, nu komen de Fransen met een volledig elektrische Partner op de proppen.

Het zal niemand ontgaan zijn: er is geen ontkomen meer aan de ontwikkeling van auto's met 'groene' aandrijflijnen. Zijn het geen EV's of hybrides, dan zijn het wel lichtgewicht twee- of driecilindertjes.

De Partner Electrique krijgt een elektromotor met 67 pk en 200 Nm onder de kap. Daarmee moet de besteller zo'n 170 km ver komen. De Peug' wordt voorzien van een systeem dat remenergie in het accupakket kan opslaan. Lekker efficiënt.

Bij een bestelbus als de Partner is weinig zo belangrijk als laadvermogen. De accupakketten worden aan de zijkant onder de auto geplaatst, zodat er weinig tot geen ruimte verloren gaat.

De Partner is in verschillende lengten te krijgen, daarom varieert de laadruimte van 3.3 tot 3.7 kubieke meter. Met optionele Multifles voorbank kan dit met nogeens met 0.4 m3 worden vergroot. Het totale laadvermogen bedraagt 675 kg, het is niet meer dan logisch dat de Partner volbeladen net even minder ver op zijn accu's komt.

Opladen

Als de 170 km erop zitten kan de Partner in zes tot negen uur worden opgeladen. Met een snellader is de elektrische besteller binnen een half uur tot 80% te laden. Eind deze maand staat de Peugeot Partner Electrique op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover. In het voorjaar van 2013 moet de Partner Electrique bij de dealers staan.

Bekijk foto's van de Peugeot Partner in groot formaat