AMSTERDAM - Volkswagen haalt de bezem door het Touareg-gamma. Voortaan is de SUV alleen nog verkrijgbaar als V6 TDI of als Hybride.

R-Line komt naast uitrustingsniveau's als Highline te staan, bovendien daalt de vanafprijs met bijna tienduizend euro.

Wie een Touareg wil aanschaffen kan voortaan alleen nog kiezen tussen de 245 pk sterke V6 TDI of de Hybrid met 333 pk. Dit betekent dat de V6 FSI benzinevariant uit het gamma verdwijnt. "Daar was in Nederland ook niet zo veel vraag naar", aldus de importeur.

"Het leeuwendeel ging voor de diesel, dus hebben we besloten het gamma overzichtelijker te maken".

Scherper

Om de luxe offroader scherper in de markt te zetten, is de prijsstelling van Volkswagens grootste aangepast. Waar je voorheen vanaf 78.790 euro een Touareg V6 TDI voor de deur had staan, heb je dat nu voor bijna tienduizend euro minder. Voor 69.990 euro staat de 245 pk sterke TDI bij de koper op de oprit.

Volkswagen meldt ook nieuws over het uitrustingsniveau. De Touareg kan voortaan worden aangekleed als R-Line. Dit pakket zet de SUV op een sportonderstel en 20-inch lichtmetaal. Verder wordt de Touareg voorzien van wat sportieve elementen: R-Line bumpers, twee verchroomde uitlaatpijpen, verbrede wielkasten en aluminium pedalen. De R-Line borduurt verder op de uitrusting van de luxe Highline.

Dikker uiterlijk

"R-Line gaan we voortaan bij meer modellen als apart uitrustingniveau aanbieden. We merken dat veel kopers behoefte hebben aan een wat dikker uiterlijk zonder bijvoorbeeld meteen een hele sportieve versie te hoeven rijden. Vaak ook om belastingtechnische redenen", zegt de importeur.

De Touareg V6 TDI kost als basisuitvoering 69.990 euro, voorheen was dat 78.790 euro. De Highline daalt met meer dan tienduizend euro van 87.890 euro naar 76.890 euro. De R-Line mag weg voor 80.790 euro, waar dat voorheen 94.560 euro was. Een daling van maar liefst 13.770 euro. De Hybrid wordt iets voordeliger, deze staat voor 98.990 euro (voorheen 99.890) in de prijslijst.

Bekijk foto's van de Volkswagen Touareg in groot formaat