AMSTERDAM - Er komt een flinke stroom aan nieuws van Toyota op de autosalon van Parijs.

Dat we daar de nieuwe Auris kunnen gaan bewonderen was reeds bekend, maar daar komen nog drie primeurs bij. De Auris Touring Sports, Yaris Trend en de geheel nieuwe Verso.

Om de kansen van de tweede generatie Auris te vergroten brengt Toyota er ook een stationwagon-uitvoering van op de markt.

Deze Auris Touring Sports is rechts op de foto in de schaduw alvast voor te beschouwen. Toyota belooft dat de hybride versie net zoveel laadruimte biedt als de conventioneel aangedreven stationwagon. Voor leaserijders is er ook goed nieuws, ook de pakvariant van de Auris Hybrid heeft 14% bijtelling.

Facelift

Als tweede nieuwtje zet Toyota de vernieuwde Verso neer op de beurs in Parijs. Deze ruimtelijke C-segmenter is gefacelift, al blijt het naar verwachting bij cosmetische wijzigingen. Het nieuwe Toyota-familiegezicht vindt z’n weg naar de Verso. Waarmee de midi-MPV wat dynamischer moet worden. Op motorisch gebied verandert er waarschijnlijk weinig, al zal de CO2-uitstoot naar verwachting weer enkele grammen lager liggen.

Het derde nieuwe model is de Yaris Trend, die op foto drie uitgebreid te bewonderen is. Hoe deze, naar eigen zeggen bijzonder trendy, uitvoering precies afwijkt van de al bestaande varianten verklapt het merk nog niet.

Met de Trend mikt het merk op jonge automobilisten die zich graag willen onderscheiden in hun autokeuze. De details van alledrie deze primeurs worden bekend tijdens de persdag van de autosalon van Parijs, eind deze maand.

Bekijk 3 foto's in groot formaat