AMSTERDAM - Dankzij z’n strakke jasje zou je het niet meteen zeggen maar de Lexus IS van de huidige lichting is alweer zeven jaar onder ons.

Z’n opvolger wordt daarom klaargestoomd om het stokje over te nemen. Dat zal nog wel even duren, want dit prototype zit nog dik ingepakt.

Met een uit 2010 stammende facelift moet de huidige Lexus IS nog even volhouden tot de aflossing komt. Dit prototype, dat in de Verenigde Staten werd gespot, heeft nog een dikke laag camouflage, dus voordat-ie productieklaar is en bij de dealers komt zijn we wel een jaartje verder.

Dynamische lijn

Ondanks de camouflage kunnen we al enkele details zien. Zo lijkt het er sterk op dat de nieuwe Lexus-grille op de sedan nadrukkelijk aanwezig is. En profil lijkt de dynamische lijn van de huidige IS nog wat verder te zijn doorgetrokken. Onder de camouflagebult bij het achterraam zit naar verwachting een subtiele dakspoiler. Ook op de achterbak is een kleine uitstulping zichtbaar. Net als de huidige krijgt de nieuweling ook weer een zelfverzekerd paar ovale uitlaten om wat potentie uit te stralen.

Over de motoropties is uiteraard nog niets zeker, maar naar verwachting komt de kleinste V6, de 2,0-liter, te vervallen. In plaats daarvan verwachten we een viercilinder, mogelijk met drukvulling. Voor Amerika zal er ook weer een IS350 komen, met dikke zescilinder dus, maar die gaat waarschijnlijk aan onze neuzen voorbij. Een hybride-versie lijkt, gezien de GS Hybrid, voor de hand liggend. Of er ook weer een supersnelle IS F komt is nog onduidelijk.

Bekijk foto's van de Lexus IS in groot formaat