AMSTERDAM - Audi presenteert op de Autosalon van Parijs de RS5 Cabriolet. De open versie van de RS5 Coupé heeft een stoffen dak en komt in het voorjaar van 2013 naar Nederland.

De softtop van de RS5 Cabriolet laat zich in 15 seconden elektrisch openen, het sluiten duurt twee seconden langer. Haastige types kunnen de kap ook rijdend bedienen tot een snelheid van 50 km/h. De bagageruimte meet 380 liter, wanneer het stof achterin ligt opgeborgen, slinkt de capaciteit tot 320 liter.

Motorisch is de RS5 Cabriolet, die plaats biedt aan vier personen, identiek aan de Coupé. Dat betekent een 4,2-liter V8 met 450 pk en 430 Nm, gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic.

Daarmee schiet de cabrio in 4,9 seconden (Coupé: 4,5 s) naar de 100 km/h en zet de begrenzer er bij 250 km/h een spreekwoordelijke punt achter. Op verzoek kan de limiet worden opgerekt naar 280 km/h. Het gemiddelde verbruik bedraagt 10,9 l/100 km.

Voorstoelen

Tot de standaarduitrusting behoren onder andere verwarmbare voorstoelen en een windscherm, als optie is ‘hoofdruimteverwarming’ beschikbaar, wat vergelijkbaar is met de ‘air scarf’ van Mercedes. Ook dakloos zit je er dus warmpjes bij.

De levering van de RS5 Cabriolet start in het voorjaar van 2013, prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bekijk foto's van de Audi A5 in groot formaat