AMSTERDAM - Het Golf-nieuws is deze week nog niet opgedroogd. Op de Duitse website van Volkswagen kun je namelijk al je eigen Golf samenstellen en daar staat ook de keuze voor een driedeurscarrosserie tussen. En die hadden we nog niet eerder gezien!

Zijn ze bij Volkswagen Duitsland voorbarig, slordig of was het juist de bedoeling dat de driedeursversie van de Golf daar al op de website te vinden was? In de zogenaamde 'car configurator' is staat deze versie namelijk gewoon vrolijk naast de vijfdeurs in het keuzemenu.

Op de afwezigheid van twee portieren na - en dat de voorste dus wat langer zijn en de B-stijl wat verder naar achteren staat - is er weinig schokkends te melden over de driedeurs-Golf. Hij zal het compromis vormen voor mensen die een vijfdeurs niet vlot genoeg vinden en een Scirocco juist weer het andere uiterste. 

De Nederlandse importeur meldt dat de driedeurs gelijktijdig met de vijfdeurs komt. Dat betekent dat-ie vanaf 1 oktober bestelbaar is. Bij de Nederlandse showroomintroductie op 3 november is alleen de vijfdeurs aanwezig. Wil je 'm eerder zien, kom dan naar de beurs van Parijs eind deze maand want daar maken beide versies hun publieksdebuut.

Bekijk foto's van de Volkswagen Golf in groot formaat