AMSTERDAM - Beeldmateriaal van de Golf VII is tot vlak voor de onthulling via een Russische site toch op internet beland.

De nieuwe Golf wordt 4.255 millimeter lang, 1.799 millimeter breed en 1.452 millimeter hoog. Dat is respectievelijk 56 mm langer, 13 mm breder en tegelijkertijd 28 mm lager dan de zesde generatie.

De wielbasis groeit met 59 mm, wat goed nieuws is voor de binnenruimte. De bagageruimte neemt in inhoud toe van 350 naar 380 liter.

Ondanks dat de Golf dus groeit, neemt het gewicht met maximaal 100 kilogram af ten opzichte van de vorige generatie.

Dat komt door toepassing van onder meer lichter staal met een hogere stijfheid, andere stoelen, lichtere motoren en aluminium componenten voor bijvoorbeeld de wielophanging. Het basismodel zou zodoende een gewicht van 1.150 kilogram hebben.

Alle versies

Volkswagen heeft volgens Autocar op alle versies het XDS-differentieel (bekend van de Golf VI GTI) beschikbaar, evenals adaptive cruise control, lane assist, City Emergency Braking en verkeersbordherkenning.

Vermoeidheidsdetectie, dat reageert op 'slordig' stuurgedrag, is standaard op alle versies. Ook introduceert VW een nieuwe generatie audio/navigatiesystemen, active steering met variabele overbrenging en diverse onderstelmodi, waarbij het zou gaan om ‘Eco’, ‘Sport’, ‘Normal’, ‘Individual’ en ‘Comfort’.

Qua motoriseringen kunnen we in ieder geval de 1.4 TSI met cilinderuitschakeling verwelkomen. Het blok heeft een vermogen van 140 pk en een geschatte CO2-uitstoot van 112 g/km, aldus Autocar. Bij de diesels is er weer een 1.6 TDI met 105 pk en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Bekijk foto's van de Volkswagen Golf in groot formaat