AMSTERDAM - Afgaande op deze tekeningen lijkt het er sterk op dat de Europese versie van de nieuwe Honda Accord als twee druppels water gaat lijken op de Amerikaanse versie.

Normaal gesproken bouwt Honda voor de Europese markt een andere Accord dan de auto die te koop is in een showroom in de Verenigde Staten. Daarom was er ook niet zo veel te doen rond het bericht dat we onlangs plaatsen over de (ver)nieuw(d)e Amerikaanse Accord.

Maar op de onlangs gehouden autobeurs van Moskou schijnen via Honda Rusland deze twee tekeningen in omloop zijn gebracht en de auto die je daarop ziet, lijkt sterk op de auto die is bestemd voor de Verenigde Staten.

Duits kenteken

Als je goed kijkt, zie je dat er een Duits kenteken op deze witte Accord zit. Wat zou impliceren dat dit de Europese versie is. Wat weer zou aantonen dat Honda z’n modellen niet meer ontwerpt met een specifieke markt in het achterhoofd maar dat het gaat voor ‘global design’.

De Nederlandse Honda-importeur was niet bereikbaar voor commentaar dus of dit de Accoord is die we binnenkort ook op het Nederlandse wegennet gaan aantreffen, is nog niet duidelijk. Daarom weten we ook niet of de Coupé (foto 5 en 6) misschien een comeback gaat maken bij ons.

Bekijk foto's van de Honda Accord in groot formaat