AMSTERDAM - Audi is begonnen met de bouw van een nieuw test- en rijtrainingscentrum en grijpt de gelegenheid aan om meteen een nieuw hoofdkantoor voor Audi Sport uit de grond te stampen.

In het Beierse Neuburg an der Donau, in de buurt van standplaats Ingolstadt, is Audi begonnen met de bouw van een circuit met bijbehorend complex.

Vanaf voorjaar 2014 worden hier rijtrainingen gegeven en rij-assistentiesystemen getest. Het Driving Experience Center, waar klanten en andere geïnteresseerden hun rijkunsten kunnen bijspijkeren, beslaat een oppervlakte van 47 hectare en er zullen zo’n 300 mensen werkzaam zijn.

'Tweecijferig miljoenenbedrag'

Het project kost Audi naar eigen zeggen ‘een tweecijferig miljoenenbedrag’ en bestaat onder andere uit een ‘dynamiekterrein’, een 2,2 kilometer lang ‘handling parcours’, een offroad-parcours en een terrein voor de ontwikkeling van rij-assistentie-systemen. Het circuit kan naar wens met 1,2 kilometer worden verlengd.

In 2014 krijgt Audi Sport, dat nu nog huist in Ingolstadt, een nieuw onderkomen op hetzelfde terrein in Neuburg. Hier worden de DTM-auto’s en langeafstandsracers (R18) ontwikkeld, gebouwd en getest. 

Bekijk 2 foto's in groot formaat