AMSTERDAM - Suzuki heeft op de autoshow van Moskou een gefacelifte Grand Vitara gelanceerd. Het gaat puur om uiterlijke wijzigingen.

In Japan was de auto al een tijdje bekend, maar nu blijkt ook de Europese Vitara een facelift te ondergaan.

De meeste wijzigingen zijn aan de voorkant te vinden, waar de grille en voorbumper verschillen van het huidige model. Overige veranderingen blijven volgens buitenlandse media beperkt tot de komst van nieuwe kleuren, wielen en interieurpanelen.

Op de foto's zien we een auto die is voorzien van een reservewiel op de achterklep, maar Nederlandse exemplaren worden al een aantal jaren standaard 'zonder' geleverd.

Eerste exemplaar

De Nederlandse importeur verwacht het eerste exemplaar in oktober in ons land te hebben, en rond die tijd komt ook pas de officiële Nederlandse informatie vrij. Wel weet men ons te vertellen dat er waarschijnlijk geen wijzigingen zijn op het gebied van motor, versnellingsbak of onderstel.

“Het gaat om puur uiterlijk vertoon”, aldus de woordvoerder. De Suzuki Grand Vitara werd in 2010 al eens lichtjes bijgestipt, maar als we dat even vergeten loopt het model alweer sinds 2005 mee.

Bekijk foto's van de Suzuki Grand Vitara in groot formaat