AMSTERDAM - Na achttien maanden en ongeveer 1.000 exemplaren is het alweer einde oefening voor de Aston Martin Virage.

Het model, dat een brug moest vormen tussen de DB9 en de DBS, verliest z’n bestaansrecht met de komst van de nieuwe DB9.

Kijk, zo waarborg je de exclusiviteit van je modellen: anderhalf jaar na de introductie zet je er gewoon een punt achter. Eigenlijk was de Virage bedoeld al tussenmodel, sportiever dan de DB9, maar comfortabeler dan de DBS.

Het lijkt er echter op dat de aanstaande DB9 die twee kwaliteiten ook uitstekend met elkaar kan combineren en dus verliest de Virage z’n bestaansrecht.

Veel gemeen

Daarmee geeft Aston Martin dus eigenlijk toe dat de nieuwe DB9 wel erg veel gemeen heeft met de Virage. Uiterlijk zullen de verschillen naar verwachting minimaal zijn, de plaatsing van het derde remlicht gaat van de achterruit naar de achterklep en dan heb je het wel zo’n beetje.

Naar verwachting krijgt de techniek wat kleine verbeteringen, de V12 werd onlangs voor de nieuwe Vanquish immers onder handen genomen. Op de autosalon van Parijs gaat het doek waarschijnlijk van de nieuwe Aston af, waarmee het lot van de Virage definitief bezegeld wordt.

Bekijk foto's van de Aston Martin Virage in groot formaat