AMSTERDAM - Als Mercedes-Benz deze testauto niet had gecamoufleerd, was het vast niemand opgevallen, maar hier rijdt toch echt een aangepaste variant van de Citan.

Die compacte bestelauto op basis van de Renault Kangoo kennen we natuurlijk al, maar uit deze foto's blijkt dat Mercedes definitief ook een verlengde personenwagenversie op de markt brengt.

Vooral vanaf de zijkant kun je duidelijk zien dat er iets bijzonders aan de hand is bij deze bestickerde Citan.

Hoewel de deuren en raampartijen één op één zijn overgenomen van de Renault Kangoo, de auto waarop de nieuwe compacte besteller is gebaseerd, herkennen we zeker een aantal aanpassingen. 

Ruimte

Je ziet aan de flinke ruimte tussen de voor- en achterwielen dat de wielbasis langer is dan bij de versie die we al kennen sinds de BedrijfautoRAI van begin dit jaar, en die bedrijfswagen is al leverbaar in drie verschillende lengtes. 

Onder de camouflage achteraan schuilt bovendien een langere achterruit. Welke aanpassingen de verlengde Citan nog meer herbergt laat zich vooralsnog raden, maar het lijkt erop dat deze Mercedes aan de achterkant simpelweg heel veel weg heeft van de Kangoo, inclusief twee aparte achterdeurtjes.

September

Volgens onze spionagefotograaf gaat Mercedes-Benz deze auto Maxi Citan noemen, en wordt hij zo'n vijftig tot zestig centimeter langer dan de basisversie. Aan de inzittende op de achterbank te zien hebben we hier te maken met een personenwagenversie, en het zou ons niets verbazen als deze Citan straks ook met zeven zitplaatsen leverbaar wordt.

Of dat daadwerkelijk zo is, weten we in september. Want hoewel Mercedes het doek voor het eerst al van de Citan af trok in Amsterdam, vindt de 'echte' publieksonthulling pas plaats tijdens de IAA voor bedrijfswagens, die komende maand in Frankfurt plaatsvindt.

Tegen die tijd komen we vast en zeker met alle ins en outs van Mercedes's nieuwste ruimtewonder.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz Citan in groot formaat