AMSTERDAM - De testcoureurs van Peugeot hebben het maar druk: naast de 308 gaan ze aan de slag met de 2008, het SUV-broertje van de 208.

Met de nieuwe 308 begeeft Peugeot zich op bekend terrein maar de Fransen doen binnenkort ook  lekker mee in het langzaam uitdijende, en voor Peugeot nieuwe, segment van de compacte SUV.

Als antwoord op de Opels Mokka, Nissans Juke en Fords Ecosport van deze wereld komen de Fransen met een opgeblazen versie van de 208 op de proppen, die zeer waarschijnlijk als 2008 door het leven zal gaan.

Veel componenten, waaronder het platform, zullen identiek zijn. Het is vooral het koetswerk dat flink afwijkt. Dat is uiteraard hoger dan dat van de hatchback en het design zal de nodige overeenkomsten vertonen met de iets meer dan vier meter lange Urban Crossover concept car die Peugeot eerder dit jaar toonde op de autobeurs van Peking.

Op het gebied van motoren en versnellingsbakken zal de 2008 weinig afwijken van de 208. Of er ook een vierwielaangedreven versie (al dan niet als Hybrid4) komt, is afwachten.

Bekijk foto's van de Peugeot 2008 in groot formaat