ROTTERDAM - Het centrum van Rotterdam was zondag weer het toneel voor City Racing Rotterdam. De Coolsingel, het Hofplein en de Blaak waren het domein voor een groot scala aan racewagens.

De grote publiekstrekkers waren net als in de voorgaande edities de Formule 1-wagens, die dit jaar werden bestuurd door Nico Rosberg, Romain Grosjean en de Nederlander Giedo van der Garde.

Vooral Van der Garde maakte er een goede show van in zijn ruim 700 pk sterke Caterham, waarvan het oorkwellende geluid tussen de gebouwen van het Rotterdamse stadshart galmde.

De Nederlandse coureur verbaasde het publiek en niet in de laatste plaats zijn vriendin door haar tijdens het evenement ten huwelijk te vragen.

Van der Garde stapte uit zijn auto en over de boarding voor het verzoek. Zijn vriendin antwoordde 'ja', wat tot gejuich leidde van de toeschouwers, die het romantisch tafereel live op de schermen konden volgen.

Regen

Een kleine spelbreker tijdens deze editie van City Racing was de regen, die het publiek op diverse momenten teisterde. Het slechte weer was er mogelijk ook de reden voor dat de opkomst iets lager lag dan vorig jaar. Toen kwam een half miljoen mensen op het evenement af. De toegang was dit jaar wel nog steeds kostenloos.

Naast al het geweld van de diverse benzineslurpers was er ook voldoende aandacht voor alternatieve brandstoffen en elektrisch rijden.

Zo was de zonnecel-auto Nuna 6 op de baan te zien. Helaas verliep de demonstratie niet volgens plan; al in de eerste 'run' klapte de Nuna in de vangrail, met grote schade tot gevolg.

Balkenende

Oud-premier Jan Peter Balkenende was net als voorgaande jaren weer van de partij. Ook de ministers Jan Kees de Jager (Financiën) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam waren aanwezig, aldus de organisatie.