AMSTERDAM - Dat Kia bezig is met een opvolger van de Soul wisten we al, maar volgens verschillende buitenlandse media staan er nu ook een sportieve uitvoering en zelfs een cabriolet op de planning.

Zowel Amerikaanse als Engelse websites melden dat Kia het Soul-programma wil uitbreiden.

De huidige Soul is er alleen als vijfdeurs, en kent in de Verenigde Staten een behoorlijke schare fans, met name onder jongeren. Om dat succes vast te houden, zou Kia bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe varianten.

De genoemde uitvoeringen komen niet helemaal uit de lucht vallen, want Kia presenteerde al eerder de Soul’ster en Track'ster concept cars, een dakloze pick-up en een sportieve driedeurs versie van de Soul.

Onderscheid

De Track'ster lijkt al gebaseerd te zijn op het nieuwe model maar onderscheidt zich van de normale versie door een flink bredere carrosserie, grote bumpers, enorme wielen en de afwezigheid van de achterdeuren.

De productieversie zal volgens de geruchten worden aangedreven door een 200 pk sterke 1,6-liter turbomotor die we ook gaan tegenkomen in een toekomstige snelle versie van de driedeurs Pro-Cee’d.

Wonderlijk ding

De Track'ster mag er dan apart uitzien, de Soul’ster was helemaal een wonderlijk ding. De concept had naast een open laadbak ook een verwijderbaar dak. Of de productie-cabrio ook zo’n bijzondere constructie krijgt, is niet bekend.

Mochten beide versies realiteit worden, richt Kia zich met de snelle variant vooral op Europa, terwijl de cabrio het in met name de VS goed moet gaan doen. De ‘gewone’ nieuwe Soul verwachten we begin 2014.

Bekijk foto's van de Kia Soul in groot formaat