AMSTERDAM - Saab Automobile Parts wordt door BMW voor de rechter gesleept vanwege nooit betaalde rekeningen.

De website Leftlanenews meldt dat BMW naar de rechter stapt om 2,6 miljoen euro van Saab Automobile Parts AB te eisen voor nooit betaalde rekeningen – plus rente. 

BMW sloot in 2010 een overeenkomst met Saab voor de levering van 1,6-liter viercilinder turbomotoren, bedoeld voor de nieuwe 9-3 - die er nooit kwam.

BMW zegt dat het nog geen grote hoeveelheden motorblokken naar Zweden had verscheept maar wel een dusdanig groot aantal onderdelen dat er een serieuze rekening achteraan kon.

En die rekening heeft Saab Automobile Parts AB, destijds onderdeel van Saab en tegenwoordig zelfstandig opererend, blijkbaar nooit betaald.

Herhalen

Volgens BMW heeft het de reserveonderdelenafdeling van Saab vorig jaar herhaaldelijk gevraagd te betalen maar de Zweden zeggen dat het de Duitse fabrikant geen cent verschuldigd is.

"Saab Automobile Parts AB heeft geen reserveonderdelen of componenten besteld of ontvangen van BMW. Waarom zou een ‘spare part company’ onderdelen bestellen voor een auto die nog niet in productie is?", zegt Lennart Stahl, Chief Executive van Saab Automobile Parts AB.

Het is nog niet bekend wanneer het Zweedse gerechtshof uitspraak doet in de zaak.