Rolls-Royce onthult Phantom Coupé Aviator

AMSTERDAM - Er zijn blijkbaar mensen voor wie de exclusieve coupé versie van de toch al niet alledaagse Rolls-Royce Phantom nog niet bijzonder genoeg is.

Dat soort mensen vind je op het Pebble Beach Concours d’Elegance en daarom onthult het Engelse merk daar de Aviator Collection.

Medeoprichter Charles Rolls was een fanatiek vliegenier en deed tussen 1931 en 1933 in een Supermarine S6B mee in de Schnider Trophy, een luchtrace nabij de Rolls-Royce fabriek.

Aan de buitenzijde verwijzen de Aviator Grey lak en de matte afwerking van de motorkap, raamlijsten en grille naar het vliegtuig waarmee Rolls meerdere keren in de prijzen viel.

Cognackleurig

Binnen wordt het vliegeniersthema benadrukt door het cognackleurige leer, de nadrukkelijke aanwezigheid van mahoniehouten panelen en het blote roestvrij staal. Ook het speciale Thommen vliegeniersklokje in het dashboard is een duidelijke hint naar de luchtvaart.

Rolls-Royce is van plan om 35 exemplaren van de Aviator Collection te gaan bouwen. Dit weekend wordt de auto tijdens de Pebble Beach Quail meeting getoond aan de vermogende medemens.

Over de prijs doet het merk uiteraard geen uitspraken, maar die zal naar verwachting astronomisch zijn.

Bekijk foto's van de Rolls-Royce Phantom in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie