Shelby GT500 Cobra is eerbetoon

AMSTERDAM - Caroll Shelby mag dan onlangs helaas overleden zijn, de herinnering aan hem leeft nog onverminderd voort.

Voor het Pebble Beach Concours d'Elegance hebben vrienden van hem de handen ineengeslagen en een imposant eerbetoon neergezet: de Shelby GT500 Cobra.

Voor het Pebble Beach Concours d'Elegance hebben vrienden van hem de handen ineengeslagen en een imposant eerbetoon neergezet: de Shelby GT500 Cobra.

De Shelby GT500 Cobra is een one-off, gemaakt door een gezelschap 'vrienden' van Caroll Shelby. Onder hen bevinden zich de Ford Motor Company, Shelby American, Ford Racing en nog vele anderen.

850 pk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Shelby GT500 Cobra is een eerbetoon met het motto 'van dik hout zaagt men planken'. De al niet misselijke Shelby Mustang GT500 vormt de basis, maar in de Cobra neemt het vermogen toe tot maar liefst 850 pk. Ford Racing nam de tuning van de V8 voor z'n rekening.

Shelby American heeft zorg gedragen voor de nieuwe motorkap, de widebodykit, de grotere remmen en de 20x13 inch wielen achter. Voor hebben de wielen een diameter van 20 inch en een breedte van 10 inch. De auto is gelakt in een combinatie van 'Guardsman Blue' en 'Wimbledon White', een combinatie die bekend is van vele Cobra roadsters uit de jaren zestig.

Ford rijdt de auto na Pebble Beach niet meteen het museum in: de Shelby GT500 Cobra zal een tour door de Verenigde Staten maken om diverse liefdadigheidsprojecten te ondersteunen. Het merk meldt dat het hoopt dat 'de tour van de auto op een speciale manier beƫindigd kan worden'. Dat zou dus met een veiling kunnen zijn.

Bekijk foto's van de Ford Mustang in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie