'Bentley test al met diesel'

AMSTERDAM - Dat ook een elitemerk als Bentley niet ontkomt aan de dieselmotor stond al een tijdje vast, maar scheidend CEO Wolfgang Dürheimer verklapt dat het merk er al vrij ver mee is.

In een interview met Car and Driver meldt de Duitser dat de prototypes al rijden.

Was een dieselmotor enkele jaren geleden nog taboe voor een prestigieus merk als Bentley, het lijkt er nu toch van te gaan komen. In tegenstelling tot Rolls-Royce ziet Bentley wel brood in de komst van een oliestoker.

Vertrekkend CEO Wolfgang Dürheimer verklapt aan Car and Driver dat de op handen zijnde SUV van het merk niet het enige model zal worden met een zelfontbrander. Van de volgende generatie sedans, de Flying Spur en de Mulsanne, rijden zelfs al prototypes rond met zo'n motor.

Over de motor zelf wilde de topman geen details kwijt, maar de 4,2-liter V8 van Audi ligt het meest voor de hand. In een merk als Bentley lijkt de V6 TDI wat te volks en de V12 wordt wegens emissie-eisen uitgefaseerd.

Plug-in hybride

Naast de komst van een dieselmotor wordt ook de plug-in hybride aandrijflijn pasklaar gemaakt voor de Bentley line-up.

Tezelfdertijd lijkt het einde voor de traditionele 6¾-liter V8 nu ook in zicht. Het merk zou zich willen richten op twaalfcilinder benzinemotoren, dus naar verwachting wordt het klassieke V8 blok niet meer leverbaar als de volgende generatie Mulsanne ter wereld komt.

Bekijk 3 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie