BMW 4 serie Gran Coupé gespot

AMSTERDAM - BMW staat aan de vooravond van een knallend modellenoffensief, met de nieuwe 3-serie als basis. De eerste uitbreiding wordt de 3-serie GT, en dan is het de beurt aan de 4-serie.

Die komt ook als Gran Coupé en die versie is hier voor het eerst in het wild betrapt.

Al langer schrijven we dat de Coupé en Cabriolet van de nieuwe 3-serie 4-serie gedoopt worden. BMW gaat daarmee Audi achterna, dat funversies van de A4 al langer A5 noemt.

Behalve de twee genoemde carrosserievarianten komt er ook een vierdeurs coupé versie, de 4-serie Gran Coupé. Dat moet natuurlijk een concurrent worden van de Audi A5 Sportback. Onze spionagefotografen zagen de 4-serie Gran Coupé rijden met zware camouflage.

Ze haalden de beelden van de 3-serie GT (foto 3,4 en 5), die ook al meerdere keren ingepakt betrapt is, erbij en zodoende worden de verschillen duidelijk. De 3-serie GT wordt het kleine broertje van de 5-serie GT, de 4-serie Coupé kun je zien als een kleine 6-serie Gran Coupé.

En zo zal het de komende jaren weer wat voller worden in de BMW-showroom. Volgens onze Duitse collega’s van AutoBild komt de 4-serie Gran Coupé in 2014 op de markt. Technisch leunt de auto sterk op de 3-serie.

We verwachten vooral zwaarder gemotoriseerde versies, al is over de 4-serie door BMW zelf nog niets bevestigd. Alleen de komst van een concept van de 3-serie GT naar de Salon van Parijs is door München bevestigd.

Bekijk foto's van de BMW 4-serie in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie