500 chic submerk van Fiat

AMSTERDAM - Volgens de geruchten gaat Fiat het submerk 500 lanceren, dat los komt te staan van de 'gewone' Fiats.

500 is nu nog een typenaam bij Fiat maar er gaan geruchten dat '500' een submerk binnen de Fiat-groep wordt, zoals Citroën dat heeft gedaan met z'n DS-lijn.

De eerste afgeleide van de 500 is de 500L, een mpv voor vijf personen. Er staat ook een zevenzitsversie gepland, die waarschijnlijk als 500XL door het leven zal gaan.

Ook zingt de naam Multipla nog rond voor deze zevenzitter. Een autootje die pefect past bij het chique 'premium' gevoel van het submerk 500, is de 500X, een compact crossovertje.  

Tekeningen

Op het internet verschenen inmiddels de patenttekeningen van de 500L en 500XL (foto 2 tot en met 6). Die voegen op het eerste gezicht niets toe aan wat we al hadden gezien - waaronder een dummy van de 500XL.

Wat wél iets toevoegt, zijn de tekeningen van een 'opgeruigde' versie van de 500L (foto 7 en 8). Die heeft een iets stoerder uiterlijk en staat wat hoger op z'n poten dan dan de gewone versie (foto 9 en 10). Waarschijnlijk krijgt-ie geen vierwielaandrijving, dat blijft voorbehouden aan de 500X.

Trekking

Als naam voor deze 'avontuurlijke' versie van de 500L wordt Trekking (of Tracking) genoemd. Dat zou niet zo vreemd zijn, gezien de opgeruigde versie van de Panda ook deze naam gaat dragen.

De Fiat 500L staat in november bij de dealer, de 500XL zou in september op de beurs van Parijs kunnen staan maar het zou ook zomaar maart volgend jaar in Genève kunnen worden. Tegen die tijd verwachten we ook de 500X.

Bekijk foto's van de Fiat 500 in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie