AMSTERDAM - PSA heeft berichten dat het later in dit decennium z'n middenklassers in Duitsland gaat bouwen, weggewuifd als 'pure speculatie'.

Dat deed een woordvoerder van het concern tegenover Automotive News. Dat medium had de woordvoerder geconfronteerd met berichten van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Die krant meldde onlangs dat PSA z'n middenklassers halverwege dit decennium in het Duitse Rüsselsheim gaat bouwen. Inderdaad, in de Opel-fabriek dus. De Citroën DS5-productie zou volgens de Duitse krant in 2015 verplaatst worden en de fabricage van de Peugeot 508 zou dan in 2016 volgen.

De berichten van de Frankfurter Allgemeine Zeitung liggen in Frankrijk uitermate gevoelig: onlangs raakten duizenden mensen door massaontslagen bij PSA hun baan kwijt en het verplaatsen van de productie van de middenklassers zou de werkgelegenheid natuurlijk ook bepaald geen goed doen.

Nog niet geklaard

De lucht is met deze mededeling van PSA echter nog niet geklaard voor de Franse medewerkers. Volgens de woordvoerder wil PSA 'voor het einde van dit jaar' samen met General Motors bepalen hoe de concerns in Europa zo optimaal mogelijk samen kunnen werken.

Dat zou alsnog kunnen betekenen dat er productie van Frankrijk naar Duitsland wordt verplaatst, maar andersom is dit natuurlijk ook mogelijk.

Zowel General Motors als PSA kunnen de efficiencyslag die mogelijk is goed gebruiken: Opel, Peugeot en Citroën hebben het momenteel alledrie moeilijk op de krimpende Europese markt.