AMSTERDAM - Hoe goed de Nissan 370Z ook is, als echte rijdersauto valt hij een beetje door de mand in vergelijking met z’n concurrenten.

In een poging dat recht te breien, zou Nissan in de zoektocht naar een lager gewicht voor z’n opvolger weleens kunnen kiezen voor een viercilinder met turbo.

Nissan designbaas Shiro Nakamura gaf in een recent interview al aan dat de opvolger van de 370Z goed moet gaan scoren.

Lauw

In vergelijking met de 350Z werd de huidige sportwagen van Nissan relatief lauw ontvangen. De volgende Z van Nissan moet daarom goed scoren, aldus Nakamura. Tergelijkertijd mag de auto niet groter of zwaarder worden, volgens de designer zit de 370Z aan z’n maximaal wenselijke afmetingen en moet er juist kleiner gedacht gaan worden.

Dat geldt niet alleen voor de afmetingen, ook het gewicht zou bij voorkeur omlaag moeten en dat betekent dat de nieuweling waarschijnlijk geen zware V6 meer onder de kap krijgt. In plaats daarvan komt waarschijnlijk een viercilinder met turbo. Dat zou er ook voor zorgen dat de auto toegankelijker wordt voor meer mensen.

Ontwikkeling

Vooralsnog verkeert de volgende Z nog in een relatief vroeg stadium van ontwikkeling, dus Nissan heeft nog even de tijd om de plannen uit te werken. We verwachten de opvolger van de nieuwe sportieve Japanner niet voor 2014.

Dan duurt het waarschijnlijk nog tot 2015 voordat we daadwerkelijk een viercilinder Z kunnen gaan kopen. Mocht die inderdaad flink afslanken dan is het maar de vraag of er ruimte overblijft voor een kleinere auto als tweede Z-model.

Bekijk foto's van de Nissan 370Z in groot formaat