AMSTERDAM - Binnenkort verschijnt er een nieuwe toevoeging aan het Mini Gamma: de Paceman, kort door de bocht een driedeurs uitvoering van de Mini Countryman.

Mini wil de Paceman neerzetten zoals BMW de X6 tegen de X5 heeft gezet. In de basis hetzelfde, maar in de praktijk compleet anders. Kleine aanpassingen maken hierdoor in de praktijk een behoorlijk verschil.

Zo ligt de auto 1 centimeter lager op de weg en heeft hij 20 kilo verloren. Samen met wat finetuning aan het onderstel zorgt dit ervoor dat de auto merkbaar beter rijdt dan de Countryman. Soepeler, waarbij je minder het gevoel hebt dat het gewicht doorzet. De koets is stijver en reageert sneller. Hierdoor komt het ware 'Mini-gevoel' er in de Paceman meer uit dan in een Countryman.

Het prototype waarmee we op pad gaan is nog gedeeltelijk afgeplakt, maar we mochten al wel een blik werpen op een finale versie. De kont is duidelijk een stuk brutaler geworden met de modelnaam in grote letters gespeld.

De meest opvallende wijziging zit aan de binnenkant: de bediening van de ramen zit eindelijk in de deuren in plaats van in de middenconsole. Achterin zijn de stoelen lager geplaatst zodat achterpassagiers niet te veel last hebben van het 4 centimeter lagere dak.

Lees de volledige rij-impressie in AutoWeek 32 die 08 augustus verschijnt.

Bekijk foto's van de Mini Paceman in groot formaat