AMSTERDAM - Peugeot heeft grote plannen met de 208 en daarom komen er een aantal exclusieve versies. De eerste daarvan is de Griffe, die in een beperkte oplage van 280 stuks gebouwd wordt.

Peugeot levert de Griffe alleen als vijfdeurs 1.4 VTi met 95 pk, maar er zijn wel vier kleuren met exotische namen: Gris Aluminium, Gris Shark, Noir Obsidien en Blanc Banquise.

Afhankelijk van de gekozen kleur is er binnenin speciale lederen bekleding. In het geval van de lichte kleuren is die zwart, bij de donkere kleuren wordt er two-tone leer geleverd.

Daarbij zijn de zijkanten zwart, en het zitgedeelte lichtgrijs. Aan de buitenzijde onderscheidt de Griffe zich met 16 inch lichtmetalen wielen, die eveneens in twee tinten uitgevoerd zijn. Ook hier is de combinatie afhankelijk van de exterieurkleur.

Multimediasysteem

Zoals het een actiemodel betaamt, is de lijst met aanwezige opties omvangrijk. Standaard heeft de Griffe een multimediasysteem met interactief touchscreen, waar onder meer het navigatiesysteem en de bluetooth-connectiviteit mee worden bediend.

Ook een met leer beklede middenarmsteun, parkeersensoren achter en elektrisch inklapbare spiegels zijn aanwezig. De prijs van de 208 Griffe bedraagt € 20.990 en hij staat nu bij de dealers.

Bekijk foto's van de Peugeot 208 in groot formaat