AMSTERDAM - Voorlopig wordt er geen nieuwe Lotus gemaakt.

Het Britse Autocar meldt dat de vijf nieuwe modellen die Lotus in 2010 liet zien op de Salon van Parijs er niet gaan komen.

Het gaat om de Esprit, Elite, Eterne, Elan en een nieuwe Elise. Nu Lotus in onzekere tijden zit – CEO Danny Bahar werd op non actief gezet en het merk is niet aanwezig op de komende Parijse autoshow – heeft het de ambitieuze plannen van twee jaar geleden bevroren en wellicht eindigen ze wel definitief in de prullenbak.

Volgens Autocar heeft Lotus vijftig partijen afgezegd die zouden meewerken aan de reeks nieuwe modellen.

Overlevingskansen

De Esprit zou van het eerdergenoemde vijftal nog de meeste overlevingskansen hebben omdat de ontwikkeling ervan al in een gevorderd stadium zit, zo vertelde chief engineer vehicle dynamics Matt Becker ons.

Of die auto dan ook een in eigen huis ontwikkelde aandrijflijn (V8 en versnellingsbak) krijgt, is echter nog de vraag. Uit kostenoogpunt zou ook bij derden kunnen worden ingekocht.

Eerder deze week werd het gerucht de wereld in geholpen dat Volkswagen z’n oog zou hebben laten vallen op het Maleisische Proton, de eigenaar van Lotus onder de vleugels van DRB-Hicom. 

Bekijk 5 foto's in groot formaat