AMSTERDAM - Het is geen geheim dat Lexus een nieuwe coupé in productie wil nemen. De kans dat deze gebaseerd wordt op de LF-LC concept, wordt steeds groter.

Tijdens de afgelopen autoshow van Detroid onthulde Lexus de LF-LC, maar hield de verwachtingen wat betreft de haalbaarheid voor productie laag.

Toch lijkt het er nu op dat dit studiemodel de voorbode is van een nieuwe coupé bij de luxedivisie van Toyota. Een Lexus-insider vertelt namelijk tegen Automotive News dat er veel interesse is voor een productieversie van de LF-LC.

Hoewel de coupé de opvolger van de SC 430 zou worden, moet het nieuwe model aanmerkelijk sportiever worden – als een soort kleinere LFA, waarmee de strijd aangegaan kan worden met onder andere de Porsche 911.

Interessant genoeg hebben diverse Lexus-dealers een sculptuur ontvangen, met daarop de tekst: “Lexus LF-LC – 2012 GS Challenge, 27.500 Sales”, wat zou betekenen dat de LF-LC in productie gaat als de Lexus-verkopers genoeg exemplaren van de nieuwe GS weten af te zetten.

Bekijk 3 foto's in groot formaat