AMSTERDAM - De goede verstaander wist bij het zien van de Invitation Concept al dat dit meer dan gewoon een vingeroefening van de Nissan-designers was.

Het bewijs zien we nu bij de onthulling van de nieuwe Nissan Note.

We zien bij de nieuwe Note duidelijk de lijnen van de Invitation terug, al hebben de designers (zoals bij de meeste concepts gebeurt) de meest extreme kantjes eraf geschaafd.

Desondanks volgt de Note de nieuwe 'Squash Line' ontwerpfilosofie van Nissan, die voor een extra lage luchtweerstand zorgt. Mede hierdoor ligt een CO2-uitstoot van 100 g/km in het verschiet.

Dit zijn nog foto's van de Japanse Note. Voor de Europese versie moeten we nog wachten tot de autobeurs van Genève, die in maart 2013 plaatsvindt. Wereldschokkende veranderingen verwachten we op uiterlijk gebied niet.

Benzinemotor

In de Japanse Note komt de zuinige 1.2 DiG-S benzinemotor uit de Micra te liggen en de Nederlandse woordvoerder van Nissan 'acht de kans groot' dat dit blok ook in onze Note komt te liggen. Over de rest van het gamma kon hij op dit moment nog niets zeggen.

De nieuwe Note verschijnt in de eerste helft van 2013 bij de Nederlandse dealers. De productie van de Nissan vindt plaats in het Engelse Sunderland. Dit besluit heeft voor 400 banen in die fabriek gezorgd en nog eens 1.600 bij de plaatselijke toeleveranciers.

Bekijk foto's van de Nissan Note in groot formaat