AMSTERDAM - Met de XFR heeft Jaguar natuurlijk al een bloedsnelle versie van hun executive sedan in huis, maar er is altijd ruimte voor meer.

Daarom werkt het merk aan een S-versie en zoals we op deze beelden kunnen zien is die bijna af.

Hoewel de XFR met 510 pk bepaald geen kinderachtige auto is, is het ook niet de sterkste performance sedan. Met de XFR-S moet de achterstand op de Duitse concurrentie ingelopen worden en als we de XKR-S als voorbeeld gebruiken moet dat wel goed komen.

De supercoupé haalt namelijk 550 pk uit de 5,0-liter V8 met compressor en een dergelijk vermogen verwachten we ook voor de XFR-S. Daarmee moet een topsnelheid van rond de 300 km/h mogelijk zijn, dus op de Autobahn troeft-ie de Duitsers in ieder geval af.

Luchtinlaten

Uiterlijk verschilt de S door een extra spoilerlip onder de voorbumper, zwarte luchtinlaten en grotere uitlaatpijpen. Ook zien we grotere remschijven, het blijft dus niet bij een flinke vermogensinjectie.

De auto op de foto’s is bijna ongecamoufleerd en lijkt in het laatste stadium van ontwikkeling te verkeren. Naar verwachting zien we de auto voor het eerst op de autoshow van Los Angeles, die in november wordt georganiseerd.

Bekijk foto's van de Jaguar XF in groot formaat