AMSTERDAM - Vorige week kwam Autobild met een artikel waarin werd verteld dat de Fisker Karma de neiging zou hebben spontaan in brand te vliegen. 

Fisker reageert direct en geeft in een persbericht aan de mogelijke problemen niet te herkennen.

In het artikel maakte Autobild melding van verschillende incidenten waarbij een elektrische of hybride auto in vlammen opging.

Een van die incidenten was het compleet afbranden van een garage in Texas waarin onder meer een Karma geparkeerd stond. Het blad betrok de terugroepactie die Fisker eind vorig jaar op touw zette bij dit incident, en kwam zo tot conclusies.

Oorzaak

Fisker ontkent dat er sprake is of is geweest van brandgevaar bij de Karma. Het merk wijst erop, dat over de oorzaak van de brand in Texas vooralsnog niets bekend is.

Jan Roodenkerk van Fisker Nederland is niet blij met de verhalen: ‘Van alle 115 Fiskers die er in Nederland rondrijden, is er niet één met brandproblemen. De Fisker Karma loopt in geen enkel opzicht meer risico in brand te vliegen dan enige andere auto.’ Het automerk heeft Autobild dan ook gevraagd om het verhaal te rectificeren.

Bekijk foto's van de Fisker Karma in groot formaat